Expositors i organitzadors fan un balanç positiu de Lleidantic

La Trobada del Disc viu la seva millor edició

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tancaran avui les portes amb la previsió de rebre uns 5.000 visitants

La 27a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 14a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 10a Trobada del Disc tancaran avui les portes amb la previsió d’assolir els 5.000 visitants i amb un alt nivell de satisfacció per part de la majoria d’expositors, que han registrat un bon nivell de vendes, i per part dels organitzadors, “ja que el certamen ha suposat un pas endavant en la normalització de l’activitat firal”, en paraules d’Oriol Oró, director general de Fira de Lleida. El triple saló ha comptat enguany amb la presència de 27 expositors procedents de les províncies de Barcelona, Lleida, Saragossa i València. Quan al públic, hi han hagut visitants de Catalunya i de l’Aragó.

Oró ha remarcat el paper de les fires, “de la més gran a la més petita”, com a motor dels diferents sectors econòmics del territori, i ha incidit en l’atractiu que té Lleidantic per a un espectre ampli de públic, “des dels fans del vinil, als amants dels cotxes clàssics i als aficionats a les antiguitats”. Entre aquests últims “tenim persones interessades en col·leccionar, però també en decorar la llar, en fer un regal original o fins i tot en invertir en una peça única”, ha afirmat el director general de Fira de Lleida.

Quan al material venut, cal apuntar que, més enllà dels col·leccionistes interessats en les antiguitats tradicionals, actualment hi ha una tendència a buscar “objectes potser no tan antics però que ens recorden al món de la nostra infància, o que associem als nostres avis”, segons ha manifestat un expositor d’Igualada.

Trobada del Disc: la millor edició de la història
“Aquesta ha estat la millor edició de la història de la Trobada del Disc”, ha afirmat Àngel Querol, coordinador de la iniciativa. Querol ha refermat les bones previsions prèvies a la trobada i ha assegurat que “la gent tenia moltes ganes de venir a la fira, després de dos anys des de l’anterior edició, i a més s’ha confirmat el gran auge que està tenint el vinil, sobretot entre la gent jove”.

De la seva banda, M. Jesús Freixa, tresorera del Club de Vehicles Històrics de Lleida, ha asseverat que “aquesta és l’edició en la que hem registrat més visitants per dia, el que demostra l’interès del públic per la història, i més concretament pels vehicles que formen part de la nostra història”. El Club de Vehicles Històrics de Lleida ha exposat enguany 72 vehicles clàssics, entre cotxes, motos, camions, furgonetes, tractors i remolcs.

En el capítol de les activitats, aquest matí ha tingut lloc davant del Pavelló 3 una trobada del Club Vespa de Lleida amb motiu del 75è aniversari de la sortida al mercat del mític scooter.

Lleidantic, Lleida Retro i Trobada del Disc han presentat aquest cap de setmana una oferta de més de 20.000 peces pertanyents als àmbits de la ceràmica, cristall i escultura; estris antics; joieria; llibres i arts gràfiques; pisa i porcellana anglesa; mainatge de cuina; mobles; numismàtica; orfebreria i argenteria; pintura; roba; marfil; discos; vehicles clàssics i antics; clubs i associacions, i restauració de motos.