Jornada per saber com conservar la “reputació digital”

La sessió de divendres, organitzada per Fira de Lleida, Fundació puntCAT i Sagaris, s’adreça a donar les claus per ser visibles a Internet però amb una bona imatge

Internet és un instrument de difusió i promoció molt eficaç, però el control de la  informació que circula pel ciberespai és molt complicat. A partir d’aquesta premisa, Fira de Lleida, conjuntament amb Fundació puntCAT i Sagaris, organitza el divendres, dia 29 d’abril, la I Jornada de Reputació Digital. L’objectiu de la sessió, que s’adreça a empreses, professionals, Administracions Públiques i ciutadans en general, és transmetre les claus per gestionar la pròpia reputació –amb eines legals i tecnològiques– per tal que siguem visibles a Internet, però amb una bona opinió i una bona imatge.

La jornada, que es farà a la sala d’actes Joan Oró de l’edifici CeDiCO del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, començarà a les 10 h amb un acte inaugural que anirà a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert. A les 10.30 h es farà la presentació del llibre Noms de domini i normativa comentada, a càrrec d’Albert Agustinoy, advocat de Cuatrecasas i àrbitre del Centre de Mediació i Arbitratge de l’OMPI, que també impartirà una ponència sobre reputació digital. Tots els assistents rebran un exemplar d’aquesta obra editada per Fundació puntCAT.

A les 11.45 h tindrà lloc la ponència “La reputació digital”, amb Jordi Hinojosa, president de la ISOC-CAT. Ramon Arnó, advocat i CEO de Consultora Legal Sagaris, parlarà a les 12.30 h de “La protecció de la reputació digital a través de la Llei de protecció de dades de caràcter personal”. A les 13.15 h hi haurà una ponència a càrrec d’Antoni Bosch, director general de l’Institute of Audit&IT-Governance de les certificacions professionals de persones. La jornada acabarà amb un debat i el torn de preguntes.

La jornada està organitzada per Fira de Lleida, Fundació puntCAT i Sagaris i hi col·laboren la UOC, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, el Cesicat, el Col·legi d’Advocats de Lleida, l’Escola Politècnica Superior de Lleida, el Consell Assessor de la Societat de la Informació, Aeti, Iaitg, Aposteriori i Fòrum Empresa.

Montse Minguez, regidora delegada de noves tecnologies, Josep Clotet, Gerent del PCiTAL i Oriol Oró Director General de Fira de Lleida