La IV Fira d’Alimentació i Salut tanca amb uns 10.000 visitants i satisfacció per part dels expositors

En la pròxima edició el saló dedicarà un espai a les cultures trobades

La IV Fira d’Alimentació i Salut ha tancat avui diumenge les seves portes amb un bon nivell de satisfacció tant per part dels organitzadors com per part dels expositors. Al voltant de 10.000 visitants han passat pel saló durant el cap de setmana, segons ha explicat el regidor de Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris, qui també ha destacat la valoració positiva que han fet els expositors d’aquesta edició “en la qual els petits productors han tingut l’oportunitat d’oferir directament al consumidor el seus productes”. Peris ha fet incís en que el saló “potencia l’alimentació sana i el consum de productes naturals produïts al territori i, d’altra banda, fomenta el turisme familiar”. El regidor també ha volgut destacar el 10% d’augment d’expositors de la Fira d’Alimentació i Salut respecte a l’any passat.

Quant a les activitats i tallers que s’han organitzat durant el saló, una de les que major èxit ha tingut ha estat el I Concurs de Formatges de Pastor de Catalunya, iniciativa pionera a Catalunya. El concurs ha aplegat una vintena d’elaboradors que han presentat una gran varietat de productes fets amb llet de cabra, vaca o ovella, i que han concursat en diferents categories (formatges frescos amb o sense sal, formatges madurats, formatges de tupí o formatges singulars).

Les conferències sobre etnobotànica africana, a càrrec del Padre César, missioner de Burkina Faso, i la del doctor Eric-Guilles Sèralini, sobre contaminants químics i transgènics en els aliments i els efectes sobre la salut, han estat les que han tingut més èxit de públic. També ha estat emotiu l’acte homenatge al cuiner Santi Santamaria que s’ha celebrat al Pavelló de Vidre amb la presència de la seva esposa, filla, amics i professionals del sector.

De la seva banda, el president d’Slow Food Terres de Lleida, Joan Inglada, s’ha mostrat força satisfet amb l’evolució del saló i ha avançat que ja estan treballant en la pròxima edició en la qual dedicaran un espai a les anomenades cultures trobades (recuperació de música, cultura, etc.). Inglada creu que Lleida és un lloc idoni per desenvolupar un saló d’aquest tipus ja que “és el gran rebost del producte de proximitat”.

La IV Fira Alimentació i Salut és una iniciativa organitzada per Slow Food Terres de Lleida amb la col·laboració de l’associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals i Fira de Lleida. El saló ha comptat amb 125 expositors i una seixantena d’activitats com conferències, tallers, tastos, etc.