Exposició de “Cinema i Tren” en el marc de Lleida Expo Tren

Els visitants del saló podran contemplar uns 60 cartells de pel·lícules de tots els gèneres des del 1903 al 2011

L’exposició “Cinema i Tren” serà una de les principals atraccions de la tercera edició de Lleida Expo Tren, la mostra de l’oci i el modelisme ferroviari més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de març al pavelló 4 de Fira de Lleida. La mostra és una selecció de 60 cartells de pel·lícules, procedents del fons del col·leccionista i documentalista lleidatà Antoni Nebot, que tenen com a fil conductor el ferrocarril, ja sigui —en paraules del propi Nebot— “com a protagonista o com a artista convidat”.

Els cartells, que s’exposaran en diferents plafons, tenen una mida aproximada de 40×30 cm i abarquen diversos gèneres cinematogràfic com ara el western, el bèl·lic, la comèdia, el musical, etc. La col·lecció va des de “El gran robo al tren” (1903) a “Rocky Mountain Express” (2011), amb títols tan coneguts per al gran públic com ara “El expreso de Chicago”, “Asesinato en el Orient Express”, “Alarma en el expreso”, “Los apuros de un pequeño tren”, “El tren”, “Nevada Express”, “The Polar Express”, “Extraños en un tren”, “El emperador del norte”, “Union Pacific” o “El coronel Von Ryan”.

L’exposició “Cinema i Tren” és una mostra dels 60 cartells de pel·lícules relacionades amb el món dels trens més representatius de la col·lecció de 500 exemplars que ha aconseguit reunir Antoni Nebot. Cal recordar que Nebot ja va participar directament amb la primera edició de Lleida Expo Tren on va presentar el llibre commemoratiu “150 anys del tren a Lleida”, juntament amb Vidal Vidal.

La fira Lleida Expo Tren tindrà una superfície bruta d’exposició de 4.500 m² i la presència de 43 expositors, 5 més que en l’edició anterior. El saló comptarà amb 29 associacions i clubs participants, 34 marques representades del sector del modelisme ferroviari i un espai de 1.600 metres quadrats dedicat a les maquetes. A l’esdeveniment, adreçat tant a persones aficionades el món del maquetisme i del modelisme com al públic en general, s’hi podran trobar estands de fabricants i distribuïdors de trens, accessoris i publicacions; una àmplia oferta turística i ferroviària, i un mercat d’ocasió de material ferroviari, a més d’estands d’institucions i entitats.

Inauguració, demà a les 12 h

Cal recordar que la inauguració del saló tindrà lloc demà dissabte a les 12 h al Pavelló 4 de Fira de Lleida i anirà a càrrec d’Àngel Ros, alcalde de Lleida.