Fira de Lleida acull aquest diumenge una Matinal Motard

El saló LleidaMoto acull també una exhibició de supermotards i diverses rutes turístiques per les contrades ponentines

La 5a edició de LleidaMoto (Fira de Serveis i Equipaments per la Moto), saló que obrirà les portes els dies 24 i 25 de març al Pavelló 4 de Fira de Lleida, acollirà un ampli ventall d’activitats relacionat amb el món de les dues rodes, com ara rutes per les comarques de Lleida, una exhibició de supermotards i la matinal motard que tindrà lloc el diumenge.

L’exhibició de supermotards, organitzada per Motos Grau, tindrà lloc el dissabte, a partir de les 12.00 h, i en la mateixa els participants donaran voltes en una pista curta amb molts revolts i obstacles i on es podrà gaudir de l’habilitat del competidor per controlar les derrapades espectaculars a una velocitat considerable.

Diumenge, dia 25, se celebrarà la 5a Matinal Motard, que segons les previsions dels organitzadors podria reunir un miler de participants. L’activitat tindrà com a eix principal un esmorzar gratuït per a tothom que es desplaci a la fira en moto. L’àpat començarà a les 9.00 h. A més, el Museu de la Moto de Basella sortejarà 10 entrades dobles a l’espai cultural, 5 fundes de casc i 4 samarretes, mentre que el Circuit d’Alcarràs sortejarà 20 tandes gratuïtes.

A banda d’aquestes activitats, els moters podran també participar en alguna de les sortides organitzades per conèixer diferents indrets de la demarcació. El dissabte, estan previstes dues excursions a Juncosa (les Garrigues) i a Àger (la Noguera), que començaran a les 11.oo i a les 17.00 h, respectivament. Diumenge, en tindran lloc dues més, una a Tremp (el Pallars Jussà) i una altra de circuits, amb sortida respectivament a les 10.30 i a les 11.00 h. Totes les sortides es faran des de davant del Pavelló 4 de Fira de Lleida.

La matinal i les rutes motoristes estan organitzades per l’Associació de Motoristes Terraferma (ADMT), amb la col·laboració de Fira de Lleida.

La 5a edició de LleidaMoto tindrà lloc juntament amb la fira LleidaBike (Fira de la Bicicleta de Lleida) i amb una concentració de tuning. Les tres activitats tindran lloc conjuntament en el pavelló 4 i en la zona exterior, amb un total de 48 expositors i una superfície bruta de 20.000 m2.

A l’àrea expositiva hi seran representants —entre altres— els sectors de les motos noves i d’ocasió de totes les gammes (motos elèctriques incloses), tallers especialitzats, roba i complements, clubs i associacions, zona d’espectacle, assegurances, lubricants, quads, autoescoles i formació en la conducció.

Els visitants de LleidaMoto podran provar alguns dels vehicles posats a la venda, ja que algunes cases presents al saló oferiran aquest servei complementari. L’entrada a LleidaMoto és gratuïta. L’horari del saló anirà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Pedalada popular Lleida Bike-Ekke

Coincidint amb la celebració de Lleida Bike, saló que també tindrà lloc els dies 24 i 25 de març en el pavelló 4 de Fira de Lleida, el pròxim diumenge dia 25 es disputarà la 1a Pedalada popular Lleida Bike-Ekke, activitat adreçada als aficionats a la BTT, especialment a les famílies, que transcorrerà pels camins de l’Horta de Lleida.

La sortida de la 1a Pedalada popular Lleida Bike-Ekke tindrà lloc a les 10 h des de l’exterior del pavelló 4 de Fira de Lleida. El recorregut és d’aproximadament 11 quilòmetres i transcorrerà pels camins de l’Horta de Lleida fins arribar als Aiguamolls de Rufea. En aquest punt, els participants que vulguin podran esmorzar un entrepà, una pasta i suc per només 3 euros, que es destinaran al Col·lectiu d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Després de recuperar forces, els ciclistes tornaran al recinte firal, on se sortejaran diferents regals entre els participants, com ara dues bicicletes, un cap de setmana en una casa rural, complements per a la bici, etc.