Èxit de la pedalada popular i de la matinal motard

LleidaMoto, LleidaBike i Lleida Tuning tanquen amb uns 15.000 visitants i una “gran satisfacció” per part dels expositors

Les activitats paral·leles, i especialment la pedalada popular Lleidabike-Ekke i la concentració motard celebrades avui diumenge, han estat els elements estel·lars de la triple manifestació conformada per la 5a edició de LleidaMoto (Fira de Serveis i Equipaments per a la Moto), la 2a edició de LleidaBike (Fira de la Bicicleta de Lleida) i la 9a concentració Lleida Tuning. Quant a l’assistència, Rafael Peris, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha indicat que la previsió és rebre uns 15.000 visitants, mentre que la pedalada popular ha registrat la participació d’unes 500 persones, entre les quals moltes famílies.

Peris ha destacat, d’una banda, “la gran satisfacció per part dels expositors, que ja han fet les primeres vendes a la fira mateixa” i, de l’altra, la “creixent afició que registren la ciutat i les comarques de Lleida al món de les motos, les bicicletes i el tuning”.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha remarcat que “el bon temps, l’atractiva oferta expositiva, el programa paral·lel d’activitats i la forta implicació de les entitats col·laboradores han estat factors claus en el bon funcionament dels tres esdeveniments”.

L’activitat més destacable de LleidaBike ha estat a primera pedalada popular Lleidabike-Ekke, amb sortida i arribada als pavellons firals i que ha recorregut onze kilòmetres pels camins de l’Horta, passant pels Aiguamolls de Rufea. La iniciativa té un vessant solidari, ja que els ingressos procedents dels tiquets d’esmorzar aniran destinats al Col·lectiu de Suport al missioner d’Etiòpia Ángel Olaran.

LleidaMoto ha acollit un ampli ventall d’activitats relacionat amb el món de les dues rodes, com ara rutes per les comarques de Lleida, una exhibició de supermotards i la matinal motard que ha tingut lloc avui diumenge amb la participació d’uns 700 moters. L’activitat ha tingut com a eix principal un esmorzar gratuït i s’ha complementat amb dues sortides organitzades, una a Tremp (el Pallars Jussà) i una altra a diversos circuits, com el d’Alcarràs.

La 9a Concentració Lleida Tuning, organitzada a l’exterior del pavelló 3 per Fira de lleida amb la col·laboració de Street Racer Tuning, ha aplegat al voltant de 100 participants procedents de tot l’Estat. La trobada ha estat el marc de concursos de vehicles tuning i actuacions de DJ’s. Els participants van poder fer ahir dissabte a la Zona Karting de Juneda proves d’il·luminació i una exhibició de slalom drift. D’altra banda, els concursos celebrats en el marc de Lleida Tuning han premiat els cotxes de la concentració que han destacat pels millors complements en il·luminació, interior i exterior, i pel millor àudio.

Els sectors presents a l’àrea d’exposició han estat els de motos noves i d’ocasió de totes les gammes (motos elèctriques incloses), tallers especialitzats, aerografia, roba i complements, lubricants, clubs i associacions, zona d’espectacles, bicicletes de carrer, esportives i elèctriques, assegurances, circuits, accessoris per a bicicleta, cascs personalitzats, oci i entreteniment, autoescoles de moto i cotxe, quads i formació en la conducció.