Fira de Lleida llança un saló de serveis i equipaments per a càmpings

Finalitza el bienni 2010-2011 amb un superàvit de 81.665 € i té la previsió d’acabar el bienni 2012-2013 amb un balanç positiu de 185.000 €

Fira de Lleida celebrarà enguany la primera edició d’Innocamping, un nou saló centrat en els serveis i equipaments per al càmpings que —en la seva etapa inicial—es farà paral·lelament a Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals). Innocamping tindrà lloc del 22 al 25 d’octubre amb l’objectiu d’aplegar empreses innovadores de productes i serveis destinats al sector del càmping i empreses de lleure a l’aire lliure. Aquesta és una de les principals novetats aprovada pel Patronat de la Fundació de la Fira de Lleida, reunit aquest matí a la Sala de Reunions de Mercolleida.

A més de la creació de la nova fira, el president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que enguany Fira de Lleida vol potenciar Eurofruit —saló que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre paral·lelament a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida— i convertir-lo en un saló de referència per al sector. Amb la col·laboració d’Afrucat, Eurofruit vol esdevenir un “aparador dels serveis i les tecnologies associats a la fruita” i incorporar nous serveis vinculats a tecnologia, la maquinària de la fruita, les cooperatives i les manufactures de fruita.

Resultat econòmics

Pel que fa a l’àmbit econòmic, el paer en cap ha explicat que durant el bienni 2010-2011 Fira de Lleida ha tingut un balanç positiu de 81.665 €, xifra que és el resultat del dèficit de 153.578 € de l’any 2010 i del superàvit de 235.243 € de l’any 2011 (any en que es va celebrar Municipàlia, saló biennal amb un alt grau de rendibilitat).

Quan al bienni 2012-2013 Fira de Lleida preveu un balanç positiu de 185.000 €, suma que prové de restar el dèficit de 15.000 € de l’any 2012 al superàvit previst de 200.000 € de l’exercici del 2013.

Ros ha destacat que aquests números positius són el resultat de la “importantíssima reducció de costos” duta a terme en els darrers anys per Fira de Lleida, que ha aconseguit rendibilitzar al màxim una estructura de personal molt reduïda.

Referint-se a l’exercici 2012, Ros ha explicat també que es van fer 23 fires i que el número aproximat de visitants que van passar pels salons celebrats a la Fira de Lleida és de 450.000. Enguany s’organitzaran a Lleida entre 21 i 23 salons.

Nou pavelló firal

De la seva banda, el vicepresident de la Fundació Fira de Lleida i president de la Cambra de Lleida, Joan Simó, ha mostrat la seva confiança en que el nou pavelló firal —el projecte del qual ja està finalitzat i aprovat— pugui ser una realitat l’any 2014. Oriol Oró ha matisat que “la voluntat és tenir-lo enllestit l’any vinent” però que els terminis estan supeditats al finançament. 

El futur Pavelló 5 de Fira de Lleida serà una estructura bessona al Pavelló 4 i s’aixecarà precisament al costat d’aquest. La construcció tindrà una superfície de 4.000 m2 i permetrà incrementar la superfície coberta de Fira de Lleida fins als 12.000 m² (exclosa la del Palau de Vidre). L’obra tindrà un cost de 1.800.000 € i serà finançada pels quatre patrons de la Institució Firal (Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya i Cambra de Comerç i Indústria de Lleida). Àngel Ros ha dit que “actualment estem negociant amb les empreses constructores i l’Institut Català de Finances per aconseguir el finançament necessari”.

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida i membre del Patronat, Ramon Farré, ha destacat la forta repercussió econòmica que té l’activitat desenvolupada per la Fira de Lleida sobre el territori. Miquel Padilla, vicepresident de la Diputació de Lleida i també membre del Patronat, ha afirmat que “Lleida és un dels indrets de l’Estat amb més activitat firal” i ha destacat que Municipàlia “ha esdevingut un referent estatal” en l’àmbit de les fires d’equipaments i serveis per als municipis.