Lleida Expo Tren rep 12.000 visitants

Els organitzadors es mostren plenament satisfets de l’èxit del saló, que consideren consolidat en la seva quarta edició

Lleida Expo Ttren, saló líder a l’Estat espanyol pel que fa als sectors del maquetisme i el modelisme ferroviaris, ha tancat aquest migdia les seves portes amb “un balanç molt positiu” i una afluència de visitants superior a les 12.000 persones. L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha destacat un lleuger increment respecte a l’any passat i ha remarcat que “enguany han estat molts més els visitants de les Terres de Lleida, en concret un 35%, mentre que el 65% procedien de la resta de l’Estat i del sud de França, fonamentalment.”

Ros considera que la promoció que ha fet l’Associació de Comerciants de la Zona Alta en els darrers quinze dies als seus establiments amb cartells del saló, maquetes i trens als aparadors ha estat decisiva per incrementar el volum de públic de Lleida.

L’alcalde també ha valorat molt positivament el nombre d’expositors que han participat aquesta quarta edició de Lleida Expotren i sobretot la qualitat de les seves maquetes i composicions. Ha agraït a l’organització el nivell que manté el saló i que situa a Lleida al capdavant del turisme, el maquetisme i el modelisme ferroviari a nivell europeu.

De la seva banda, Raül Valls, organitzador de Lleida Expo Tren, ha qualificat “d’èxit total” l’edició d’enguany. Ha manifestat la “satisfacció absoluta perquè queda patent la plena consolidació del saló: el manteniment de visitants i l’increment del públic de Lleida ens satisfà moltíssim”. Valls ha destacat que “hem gaudit principalment de turisme d’àmbit familiar.”

El tren procedent de Madrid (una unitat UT 440.096) “ha estat també una experiència positiva, amb 160 persones que han estat tot el cap de setmana a la ciutat”, així com la jornada de dissabte de portes obertes al Pla de Vilanoveta, organitzada per l’ARMF. La jornada va acollir 2.000 persones que van poder contemplar una sèrie de locomotores conservades als tallers de l’associació (inclosos models singulars com la Garrafeta, Cuco, Marilyn, Yeye’s i 1.000, entre altres).

De cara a l’any vinent Valls confia “en anar consolidant encara més el saló, incidint en la qualitat”, tot i que creu que la fira no ha de créixer més, ja que té una mida ideal a nivell d’expositors i del recinte on es desenvolupa.

La fira ha aplegat enguany 40 expositors comercials, amb 27 marques i fabricants representats, i ha exhibit maquetes de 28 associacions de Catalunya i de la restat de l’Estat. Per primera vegada també, el saló ha disposat d’un espai de lleure dedicat als més petits, promogut per la marca Märklin, destinat a que els infants compaginin la diversió amb el coneixement de la història dels trens. També per primer cop els organitzadors han programat un seguit de conferències sobre el maquetisme i el modelisme ferroviaris.

El saló està organitzat per la revista MásTren, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida i amb el suport de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya