Lleida Expo Tren convida a visitar els tallers del Pla de Vilanoveta

Els visitants podran admirar una unitat de l’automotor dièsel TER i pujar i circular en la locomotora de vapor “Cuco”

La 6a edició de Lleida Expo Tren, saló que es desenvoluparà els dies 14 i 15 de març als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, oferirà dissabte al matí un servei de visites a les instal·lacions del Pla de Vilanoveta per tal de veure el material ferroviari històric —locomotores i vagons antics— que s’hi conserva. Aquest servei, promogut per l’Associació per a la Reconstrucció i Posada en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF), permetrà a les persones que ho desitgin (i que prèviament hagin adquirit una entrada per entrar al saló) visitar gratuïtament els tallers ferroviaris. Els interessats podran viatjar en un autobús llançadora que connectarà el Pavelló 4 de Fira de Lleida amb l’estació del Pla de Vilanoveta.

El servei d’autobusos funcionarà el dissabte 14 de març entre les 10 i les 13 h (sortides des del recinte firal) i entre les 10.45 i les 13.45 h (sortides des del Pla de Vilanoveta), amb una freqüència de 20 minuts. Un cop als tallers de l’ARMF, els visitants podran contemplar el parc mòbil preservat per aquesta entitat, incloses les locomotores que estan en restauració.

Entre la important col·lecció de material ferroviari històric conservat als tallers de l’associació, es troben models singulars com la màquina de vapor 282F-0421 “Garrafeta”, la locomotora de vapor MZA 020 “Cuco”, la locomotora dièsel-elèctrica nord-americana “Marilyn”, la locomotora dièsel “Yeye” i la locomotora elèctrica “1.000” de 1927, entre d’altres).

Aquest any, es podrà admirar, i fins i tot visitar per dins, una unitat de l’automotor dièsel TER (Tren Español Rápido) dels anys 1960-1970 perfectament restaurat i en ordre de marxa. A més, es podrà gaudir de les habituals circulacions amb la locomotora de vapor MZA 020, popularment coneguda com a “Cuco”, fabricada a França el 1930.

Lleida Expo Tren, el certamen més important del sud d’Europa dedicat al món del modelisme i el lleure ferroviari, ocuparà totalment els pavellons 3 i 4 i s’oferirà als visitants una superfície de 8.000 m2. Enguany hi haurà 47 expositors comercials, amb 38 fabricants i marques representades, als que cal afegir els 40 clubs i associacions de Catalunya, la resta de l’Estat i França presents a la trobada firal.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren serà de 10 a 20 h (dissabte) i de 10 a 14 h (diumenge). El saló està organitzat per la revista MásTren, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.