Lleida Expo Tren vol créixer en expositors internacionals

Més de 12.000 persones visiten el saló, que es consolida com a referent europeu del món del modelisme ferroviari 

“Podem afirmar que aquesta sisena edició de Lleida Expo Tren és la del reconeixement definitiu d’un saló que es consolida com a referent europeu del món del modelisme i el lleure ferroviari”, ha assegurat avui Raüll Valls, organitzador de la fira. Valls ha apuntat que “l’èxit d’enguany és el fruit d’una dura feina duta a terme durant els darrers sis anys”, que, segons dades provisionals, ha fet que més de 12.000 persones hagin passat aquest cap de setmana pels pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

Raül Valls s’ha mostrat satisfet, i alhora sorprès, per l’allau de visitants que s’han aplegat a Lleida Expo Tren, sobretot durant la jornada de dissabte, tant als pavellons 3 i 4 com als tallers del Pla de la Vilanoveta. Valls ha afegit que la fira encara no ha assolit el seu sostre, quant al nombre de visitants. Per això, de cara a la setena edició es planteja continuar creixent i aconseguir la plena ocupació d’expositors en el pavelló 3 –enguany estava ocupat en un 50%– i atraure més participants i maquetistes estrangers, sobretot de França, Itàlia i Suïssa, per tal que mostrin les seves interessants maquetes o composicions ferroviàries.

De la seva banda, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, ha felicitat els organitzadors i ha afirmat que Lleida Expo Tren ha aconseguit “la seva maduresa i la seva consolidació com a fira europea de referencia en el món del tren i del modelisme ferroviari”. Ros ha dit que el saló lleidatà, que és únic a l’Estat espanyol, s’alinea amb ciutats com París, Milà, Colònia o Dormund, que celebren cada any certàmens similars.

A banda de l’espai expositiu, enguany el públic ha assistit en massa a la visita que va tenir lloc ahir a les instal·lacions del Pla de Vilanoveta per tal de veure el material ferroviari històric —locomotores i vagons antics— que s’hi conserva. Més de dues mil persones s’hi van desplaçar gratuïtament amb un servei d’autobús llançadora, promogut per l’Associació per a la Reconstrucció i Posada en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF), a més de nombrosos particulars que hi van anar amb els seus vehicles.

Lleida Expo Tren ha aplegat 47 expositors comercials, amb 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 40 clubs i associacions de Catalunya, la resta de l’Estat i França presents a la trobada firal. A nivell de continguts, per primera vegada s’ha pogut veure una maqueta formada amb mòduls francesos i catalans i amb la circulació de trens de tots dos països. A més, el certamen ha presentat per primer cop l’exhibició de la maqueta “Batalla de Santa Clara”, que recrea el setge a Barcelona de 1714.

També, per segon any consecutiu s’ha desenvolupat la Trobada de Modelisme Tripulat Indoor i s’ha instal·lat al Pavelló 3 un gran circuit, amb més de mig quilòmetre de vies i una superfície de 3.500 m2, en què els visitants han pogut viatjar i gaudir d’un nombrós parc de locomotores, tant de vapor (real) com elèctriques, a gran escala (1:10, 1:8…).