Un passeig amb la DOP Les Garrigues per descobrir els secrets de l’oli

La Fira de Sant Miquel-Eurofruit també acollirà un maridatge de fruita amb oli a càrrec del periodista i gastrònom Pep Nogué   

 

L’oli d’oliva verge extra torna amb força a la Fira de Sant Miquel i al saló Eurofruit de Lleida. La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues proposa enguany als visitants gaudir d’un “Passeig amb la DOP Les Garrigues”, en què, a més de poder tastar l’oli de Lleida amb segell de qualitat, es podran descobrir les aromes més característiques dels olis (ametlla, tomàquet, fulla, etc.) pròpies de l’arbequina i el seu vincle amb el territori. La DOP Les Garrigues serà present amb un estand i diverses activitats a la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició del saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc al recinte de Fira de Lleida del 27 al 30 de setembre.

El públic podrà tastar els olis de cada una de les cooperatives amb aquest segell de qualitat, ja que cada dia hi serà present, de manera rotatòria, l’oli de cinc de les cooperatives inscrites, situades en mostradors propis, i podrà informar-se de tot allò relacionat amb aquestes entitats centenàries i el seu oli.

L’estand de la DOP Les Garrigues acollirà també una mostra dels olis de totes les cooperatives inscrites, a més de comptar amb la presència activa de cooperatives, amb exposició pròpia i venda directa d’oli.

Una altra de les novetats organitzades pel Consell Regulador és un maridatge de fruita amb oli, dirigit per Pep Nogué, periodista i gastrònom, especialitzat en aliments amb distintiu de qualitat. L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats de preparar plats de fruita, principalment de Lleida, amb oli verge extra amb DOP Les Garrigues, aliments saludables i indispensables en una alimentació sana i equilibrada.

Durant els quatre dies de fira els visitants també tindran l’oportunitat de recordar i gaudir dels berenars saludables del pa amb oli DOP Les Garrigues i xocolata i participar en sortejos d’oli.