El fred industrial, present a Eurofruit 2018

El saló lleidatà oferirà una variada oferta relacionada amb el fred industrial adreçat  al sector de l’agroalimentació

 

El fred industrial és un dels sectors que serà present a la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició del saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc del 27 al 30 de setembre al recinte de Fira de Lleida. En els processos actuals d’estocatge i de comercialització en el sector agroalimentari, i particularment en el de la fruita, la frigoconservació és molt important, ja que amb unes condicions idònies de temperatura i humitat per a la càmera hom pot allargar al màxim la vida del producte. La fruita per exemple, un cop extreta de l’arbre segueix requerint O2, genera calor i altres gasos, com per exemple, CO2.

D’altra banda, l’eficiència energètica de les instal·lacions frigorífiques, els processos de conservació dels aliments assegurant la cadena de fred, les noves tecnologies, la nova legislació i futur dels refrigerants i les novetats en les aplicacions frigorífiques són temes que centren l’atenció dels professionals del sector.

Cadena del Frío presenta les darreres novetats
L’empresa Cadena del Frío presentarà al saló lleidatà la seva variada oferta relacionada amb el fred industrial per a la conservació d’aliments, que inclou productes de tecnologia avançada; un servei de consulting i un servei complementari de muntatge personalitzat i servei tècnic posterior (manteniment i control) per als clients.

La firma ofereix productes tecnològics per a tota la cadena del fred industrial: des dels relacionats amb en atmosfera controlada per al sector fructícola (tècnica que consisteix a modificar les concentracions de gasos que hi ha en condicions normals en l’atmosfera) per mitjà de nitrogen a registradors de temperatura intel·ligents.

Al món hortofructícola, l’atmosfera controlada s’utilitza per a la conservació de fruites i com a sistema ecològic per a l’eliminació de paràsits, insectes, larves, etc. Els nous equipaments incorporen un ”nas electrònic” intel·ligent que analitza els gasos presents en la cambra i les cèl·lules dels fruits per detectar el grau de maduració, possibles malalties o fongs i altres incidències.

La firma també comercialitza registradors de temperatura de càmeres frigorífiques que permeten fer un seguiment a través del mòbil (via bluetooth), refredadors industrials (hydrocooling), tines de refrigeració per aire, portes i equipaments frigorífics variats, etc.

Els sectors representants a la Fira Agrària de Sant Miquel i al saló Eurofruit són els dels tractors, la maquinària agrícola, l’agricultura de precisió, els equips i els serveis per a l’agricultura i la ramaderia, els productes agroalimentaris de proximitat, el viverisme, els fertilitzants, els sindicats agraris, l’automoció, els serveis financers i les assegurances.