Fira de Lleida convoca els premis del Llibre Agrari i de l’Article Tècnic

Els guardons tenen una dotació econòmica global de 4.000 euros i les obres es poden presentar abans del 22 de juny

 

Fira de Lleida ha convocat el 47è Premi del Llibre Agrari i el 3r Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons organitzats en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit. Ambdues estan destinades a distingir les obres o els articles publicats recentment en format imprès o digital que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural i estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats. La 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició del saló Eurofruit tindran lloc del 27 al 30 de setembre.

El premi atorgat al guanyador de la convocatòria del Llibre Agrari serà de 3.000 euros i de 1.000 euros per al de l’Article Tècnic. Els guardons són oberts als llibres i els articles tècnics publicats durant el període comprès entre l’1 de juny de 2017 i el 31 de maig de 2018 per editorials, institucions o autors sobre temes relacionats amb la producció agrària i forestal, veterinària i salut animal, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental, l’economia agroalimentària i l’àmbit rural. Poden optar al premi els llibres escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol que disposin del corresponent codi ISBN (Número Internacional Normalitzat del Llibre). No s’admetran reedicions, llevat que representin un canvi substancial en el contingut de l’obra.

L’entitat editora o persona participant haurà de remetre com a mínim cinc exemplars del llibre. En el cas de l’Article Tècnic, s’ha de remetre en fitxer pdf juntament amb la informació corresponent a l’entitat editora, revista i número o mitjà en què s’ha publicat o, quan correspongui, a la direcció url. Si són articles tècnics editats en format paper, s’han de lliurar un mínim de cinc exemplars de la revista. En tots els casos, els documents s’han de lliurar abans del dia 22 de juny de 2018 a l’adreça següent: Fira de Lleida. Premi del Llibre Agrari. Edifici Mercolleida. Av. Tortosa, 2 de Lleida o al correu electrònic [email protected].

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank).

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic el mes de setembre d’enguany i el lliurament dels premis es durà a terme en la cloenda de la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. Durant aquesta cerimònia els autors que hagin obtingut el primer premi exposaran els aspectes fonamentals de l’obra guanyadora.

En l’edició anterior, Infraestructura verde. Sistema natural de salud pública, de Pedro Calaza Martínez (Paraninfo & Mundi-Prensa) va obtenir el primer premi del Llibre Agrari, mentre que Xylella fastidiosa en el sur de Europa: cuando el clima no es un problema para su establecimiento, de Blanca B Landa, Juan A. Navas Cortés i Miguel Montes Borrejo, publicat a la revista Phytoma España, es va endur el premi de l’Article Tècnic Agrari.