LleidaOcasió segueix creixent i amplia espai i nombre de vehicles exposats

Fira de Lleida acollirà del 2 al 4 de febrer la 21a edició del saló, que comptarà amb la presència de 29 expositors i uns 550 vehicles

La demarcació registra un augment d’un 7% en les vendes de vehicles d’ocasió

 

La 21a edició de LleidaOcasió comptarà amb la participació de 29 expositors —un 16% més que l’any passat—, distribuïts en una superfície d’exposició de 5.960 m2 nets (el que suposa un increment del 20% de l’àrea expositiva exterior respecte a l’any 2017), segons ha explicat l’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, en el decurs de la presentació de la Fira del Vehicle d’Ocasió. El saló tindrà lloc als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte firal, que registren un 100% d’ocupació. Del total d’expositors, el 71% són de Lleida ciutat i el 29%, de la resta de la demarcació lleidatana. Els visitants podran trobar a la venda uns 550 vehicles de primeres marques i de totes les gammes i preus. Com a novetat, enguany se sortejarà entre els visitants una assegurança de vida.

Pel que fa a l’edició anterior, el paer en cap ha explicat que 1 de cada 4 visitants va venir a LleidaOcasió amb l’objectiu de comprar un vehicle. Quant als expositors, el 100% es va mostrar molt satisfet o satisfet, el 71,4% va aconseguir els contactes esperats o superiors i el 88,5% repeteix en aquesta edició, “xifres que reflecteixen clarament que la fira va anar bé”.

Ros ha conclòs la intervenció valorant la importància econòmica de LleidaOcasió i afirmant que “parlem d’una fira que és el motor i l’aparador d’un sector empresarial fort”.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, ha valorat especialment l’increment de l’àrea d’exposició i del nombre de vehicles, que ha registrat un increment del 13% respecte a l’edició del 2017.

De la seva banda, el diputat de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha explicat que l’augment del nombre de vehicles exposats, 90 en total, “demostra el dinamisme del sector i la revitalització de l’economia en general”. També ha remarcat que la previsió és vendre 1 de cada 3 vehicles exposats, “el que suposa una bona ràtio d’efectivitat”.

LleidaOcasió aplegarà una àmplia exposició de turismes, vehicles industrials, vehicles 4×4, autocaravanes, a més d’equipaments per a vehicles. Tots els vehicles exposats són d’ocasió i km 0, estan perfectament revisats i amb garantia, són de primeres marques, tenen uns preus per a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb les millors facilitats de finançament.

L’acte d’inauguració de la 21a edició de LleidaOcasió tindrà lloc el divendres 2 de febrer, a les 17 h, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, sota la presidència d’Àngel Ros, alcalde de Lleida.

L’horari del saló serà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. L’entrada a la fira és gratuïta.

Més de 21.500 vendes de vehicles d’ocasió l’any 2017
El president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, Xavier Freixes, ha explicat en el decurs de l’acte que l’any 2017 la demarcació de Lleida va registrar 21.575 vendes de vehicles d’ocasió (turismes i tot terrenys), un 7% més que l’any anterior (19.790) (aquesta xifra no inclou les furgonetes, ja que enguany es comptabilitzen per separat les dues categories). Quant a l’antiguitat dels vehicles d’ocasió, un 20% tenia menys de tres anys, un altre 20% tenia entre 3 i 10 anys, i un 60% tenia més de 10 anys. El preu mitjà de venda d’un vehicle d’ocasió a Lleida és de 15.000 €.

Quant als vehicles nous, el 2017 es van registrar a la demarcació lleidatana 7.800 matriculacions de turismes i tot terrenys, un 5,9% més que l’any anterior (7.368) (no s’inclouen tampoc les furgonetes). Del total de turismes, més de la meitat, un 52%, ha anat a parar a particulars, un 30% a ampliar o renovar la flota de vehicles de les empreses, i un 8% a empreses de lloguer. A més, el 48,3% dels vehicles nous van ser dièsel (un 8,6% menys que l’any anterior); el 46,6%, de benzina (un 6,6% més), i el 5,1%, híbrids i elèctrics (un 3,1% més).

La ràtio de vendes entre els dos àmbits és d’1 vehicle nou venut per cada 2,77 vehicles d’ocasió venuts.

En conjunt, els vehicles que més s’han venut són els utilitaris, els compactes i els de gama SUV mitjans i petits, mentre que els que han anat a la baixa són els de tipus berlina, els monovolums i els tot terrenys.