Un dispositiu de seguretat de l’equip de poda guanya el 21è Premi a la Innovació Tecnològica de la Fira de Sant Miquel

El segon premi ha correspost a un sistema de gestió per a la càrrega de bateries de carretons i el tercer, a una tisora de poda elèctrica

 

Un dispositiu de seguretat de l’equip de poda, presentat per l’empresa Arvipotecnic, SL ha estat el guanyador del 21è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, convocat per Fira de Lleida, amb la col·laboració de la demarcació de Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, en el marc de la 63a edició de la Fira de Sant Miquel i del 32è saló Eurofruit. El segon premi ha estat per a la firma Tallers Antoni Miquel, SL per un sistema de gestió de sales de càrregues de bateries de carretons, i el tercer guardó ha correspost a Osvald Ferreteria, SL per una tisora de poda elèctrica, que incorpora la programació i la regulació del tall.

El primer premi, dotat amb 1.000 euros i diploma, ha correspost a l’empresa Arvipotecnic, SL, de Moià (exterior pavelló 3, estand 3099), pel sistema de seguretat CPS de la tisora elèctrica de poda ARVIPO PS110 per prevenir que l’usuari es pugui tallar durant la feina. És un sistema molt innovador perquè tot el cos del podador queda protegit, atès que només posant-se una simple polsera al canell, en contacte amb la seva pell la persona queda protegida pel sistema CPS de prevenció de tall.

El jurat ha decidit atorgar el segon premi, dotat amb diploma, a la firma expositora Tallers Antoni Miquel, SL, de Sidamon (exterior pavelló 3, estand 3163), pel sistema de gestió de sales de càrregues de bateries, que estalvia temps, espai i diners a les empreses usuàries de carretons elevadors elèctrics. Amb aquesta innovació, s’augmenta la durada de la bateria i el seu rendiment, s’agilitzen els canvis de bateria i s’incrementa la seguretat de la sala.

El tercer guardó, dotat amb un diploma, ha correspost a Osvald Ferreteria, SL, de Torres de Segre (pavelló 3, estand 3007b), per la tisora de poda elèctrica marca ELECTROCOUP model F3015 per la incorporació de la programació i la regulació del tall en la pròpia empunyadura de l’estri millorant l’ergonomia. A més, té la possibilitat d’incorporar un dispositiu de seguretat electrònic suplementari, en forma de guant de seguretat, que fa que quan toca qualsevol part tallant de la tisora aquesta deixa de funcionar.

Aquest premi es planteja com un reconeixement a l’esforç per oferir millores i avenços per part del sector de la indústria i la maquinària agroalimentàries i alhora com un incentiu de cara als expositors del saló que presenten equipaments innovadors.

El Jurat està integrat per membres del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA); Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya; Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; ANSEMAT; FEMEL, i Centre de Mecanització Agrària del DARP.

Fira de Lleida lliurarà el premi en la cerimònia de cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2017, fires que se celebren en el recinte de Fira de Lleida del 28 de setembre a l’1 d’octubre.