Els Ruralapps reconeixeran les millors aplicacions del sector agrari, alimentari i rural a la Fira de Sant Miquel

  • L’entrega es farà aquest divendres a les 12h i serà presidida per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.
  • El jurat ha destacat una aplicació per gestionar purins i una per controlar el rec com a finalistes a la categoria Sector.
  • En la categoria Ciutadania els finalistes són una app per detectar espècies invasores i una per als productors gastronòmics

Barcelona, 27 de setembre de 2017.- L’aplicació Applipur, per gestionar purins, i RIEGOAPP, per controlar el rec des del mòbil, són les finalistes de la categoria Sector dels premis Ruralapps 2017, que premien les millors aplicacions en l’àmbit agrari, alimentari i rural, on també són finalistes el programari MedMIS, per fer uns seguiment col·laboratiu d’espècies invasores al Mediterrani, i Catatur, una aplicació que facilita les visites als elaboradors i productors de producte gastronòmic.

Organitzats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració del centre Tecnio Eurecat, els premis Ruralapps, que repartiran 6.000 euros en premis en la seva quarta edició, s’entregaran aquest divendres, a les 12 hores, a la sala Club de l’Expositor de la Fira de Lleida, en el marc de la Fira Sant Miquel, en un acte que presidirà la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Pesca, Meritxell Serret i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol.

Enguany s’han presentat 30 aplicacions de tot l’Estat en les dues categories, fet que augmenta significativament el nombre de candidats respecte altres anys. En les tres edicions anteriors el certamen va rebre més de 60 aplicacions, un fet que avala el dinamisme i l’efervescència de la innovació que està experimentant el sector en els darrers anys. Segons dades de la consultora Gartner, l’ecosistema  de les aplicacions mòbils genera un negoci de 14.700 milions a Europa.

Les apps guardonades en l’anterior edició dels premis Ruralapps van ser iRural Navigator, en la categoria de Ciutadania, que permet geolocalitzar finques rurals a tota Espanya i està especialment dissenyada per als serveis d’emergència. En la categoria de Sector professional el premi se’l va endur Vacapp, dissenyada per ajudar als ramaders de bestiar boví a gestionar els seus animals i dur un control exhaustiu de vaques i vedells.

L’any passat també van quedar finalistes el software Diet Creator, per millorar la relació dels nutricionistes amb els seus pacients, en la categoria de Ciutadania, i Appicola com a App Professional, una aplicació de gestió de les explotacions apícoles, que permet fer-ne un seguiment en temps real.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al gabinet de premsa d’Eurecat a l’email [email protected] i al mòbil 630425169.

Més informació:
Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat
Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: [email protected] | www.eurecat.org