La Fira de Formació i Treball de Lleida tanca amb un augment d’alumnes i famílies

Els organitzadors detecten un increment de l’interès dels visitants per les branques industrials

 

“Els àmbits de l’estètica, els tecnològics, els mecànics i elèctrics i els de l’hostaleria han estat algunes de les especialitats que més han centrat l’interès dels visitants”, ha declarat aquest migdia Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, en el decurs de la cloenda de l’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”. Ros ha destacat també que el saló ha registrat un 7% d’increment de visitants, passant dels 15.000 de l’any 2016 als 16.000 del 2017, i que a l’edició d’enguany cal consignar—sobretot avui dissabte— més presència de famílies, interessades en les opcions educatives que tenen a l’abast els seus fills.

En una àmbit més genèric, l’alcalde ha destacat que l’Ajuntament de Lleida incrementarà en 25 (de 50 a 75) el nombre d’estudiants de FP dual que fan pràctiques en departaments municipals, i que ho farà “en àmbits nous com la delineació i obra civil i d’altres de tipus socioculturals i assistencials”.

Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, ha afirmat que a més de l’augment d’alumnes i de famílies, els organitzadors han detectat un increment de l’interès dels visitants per les branques industrials, el que al seu parer “palesa que l’economia està repuntant i que els empresaris demanen cada cop més professionals qualificats”. Més genèricament, Cullerés ha incidit en que el “nostre departament reforça la tendència, també de cara al proper curs, a transformar els cicles ordinaris en duals, perquè aquests és la fórmula que està demostrant funcionar millor de cara a la inserció laboral dels joves”.

Finalment, Rafael Peris, tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, ha explicat que durant la celebració del saló l’estand de l’Institut Municipal d’Educació (IMO) ha portat a terme, a més de les tasques d’orientació, una feina important d’intermediació laboral “adreçada preferentment als sectors de la mecànica, industrials i tecnològics”. “No oblidem que l’IMO treballa tant en la formació com en la integració laborals dels seus alumnes”, ha afegit. L’espai de l’institut d ha acollit una dotzena d’activitats i ha atès unes 300 persones.

Les 25 famílies de formació que han representades al saló són activitats físiques i esportives; agrària; arts gràfiques; administració i gestió; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta,  moble i suro; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicació; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

 

“La intel·ligència artificial és cada dia més present a les nostres vides”

Conferència del tecnòleg freelance i fundador de Lleida Drone, Andreu Ibáñez, en el marc del saló F&T

 

L’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” ha acollit aquest matí la conferència “La resistència és inútil, la intel·ligència artificial està arribant”, a càrrec d’Andreu Ibáñez, tecnòleg freelance i fundador de Lleida Drone. Ibáñez ha asseverat que la intel·ligència artificial existeix des de fa 70 anys, però és en l’actualitat quan la seva aplicació s’està accelerant i s’està implementant en tots els àmbits de la nostra vida, sense que arribem a ser del tot conscients.

Durant la conferència, organitzada per Google developers group Spain, Ibáñez ha dit que en l’actualitat existeixen màquines que són intel·ligents per si mateixes i que per mitjà de diferents programes són capaces de trobar respostes a les nostres preguntes. Així, per exemple, Google disposa de més de 1.200 productes que usen la intel·ligència artificial, com és el cas d’Android, Gmail, el Traductor, YouTube, entre d’altres. A més, ha anunciat que els usuaris d’smartphones Android disposaran en breu d’un software gratuït de butxaca, anomenat Google Assistant, que, per mitjà de la veu, permetrà fer consultes o donar ordres i la màquina o telèfon mòbil prendrà una decisió intel·ligent per cercar la millor resposta o complir l’ordre.

El tecnòleg Andreu Ibáñez té clar que la intel·ligència artificial es pot aplicar a totes les facetes de la nostra vida i té una gran utilitat per fer-nos més fàcil el nostre dia a dia, sobretot en camps com la medicina (per exemple, la detecció d’un càncer amb una imatge del TAC), la indústria, la robòtica, els videojocs, la lingüística computacional, entre d’altres. Durant la sessió, s’ha dut a terme una demostració en directe del Google Home, l’altaveu intel·ligent de Google basat en el Google Assistant.

 

Maridatge d’oli saludable en el marc del Saló F&T

Distingir els olis alimentaris saludables per mitjà de l’etiquetatge de les ampolles o les garrafes ha estat l’eix central del maridatge-xerrada que Josep M. Audí, del Departament d’Ensenyament-Indústries Alimentàries, ha impartit aquest matí en el marc de l’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebra fins demà dissabte al migdia al pavelló 4 de Fira de Lleida.

Josep M. Audí ha insistit en que els únics olis saludables són els verge i els verge extra i ha advertit als assistents que els olis d’oliva refinats (amb sabor intens o suau) no són gaire aconsellables per al consum, atès que han passat un procés químic.

En acabar la xerrada, els públic jove assistent ha pogut fer un tast d’oli d’oliva verge extra (amarg, dolç i picant) maridat amb diferents productes, com ara pa amb tomàquet, formatge, etc.

 

Trenta joves d’instituts catalans participen en el concurs d’aplicació de vinils a vehicles

Organitzat per l’Institut de la Caparrella, té lloc per primer cop a Lleida en el marc de la Fira de Formació i Treball

 

Uns 30 joves de 8 centres educatius de Catalunya (Institut de la Caparrella i INS Escola del Treball de Lleida, Institut Pere Martell de Tarragona, Institut Santa Eugènia i Institut Montilivi de Girona, Monlau Centro de Estudios de Barcelona, Institut Castellarnau de Sabadell i Institut Montsoriu d’Arbúcies) participen en la 4a Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils autoadhesius als vehicles de Catalunya, activitat organitzada per l’INS Caparrella i que se celebra per primer cop a Lleida en el marc de la Fira de Formació i Treball “F&T”.

El concurs consta de tres modalitats: car wrapping (folrat de cotxe amb vinil autoadhesiu, disseny de publicitat i publicitat sobre vehicle (modalitat mixta de les dues primeres). Els guanyadors de cada àmbit aniran un o dos dies a rebre formació de la mà d’experts qualificats de l’empresa col·laboradora del concurs, APA España.

Jaume Mateo, professor del departament de Transport i Manteniment de Vehicles de l’Institut de la Caparrella i coordinador de l’activitat, ha explicat que el concurs s’adreça a potenciar les habilitats i la creativitat dels alumnes, “que han de treballar sols i sota pressió durant unes hores”. Cal afegir que la prova s’emmarca en un projecte formatiu que desenvolupen durant el curs. Mateo ha afirmat també que el saló F&T “és  l’escenari idoni per desenvolupar i donar visibilitat a un concurs d’aquest tipus”.

L’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” se celebra del 20 al 22 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. La fira roman oberta avui dijous dia 20 i divendres dia 21, de 9.30 a 18 h, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. El saló és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

 

“L’èxit és en nosaltres mateixos”

L’actor, empresari i coach de la sèrie “Merlí” de TV3, Isaac Alcayde imparteix una conferència al saló F&T

 

Isaac Alcayde, actor i pedagog teatral, empresari i coach de la sèrie “Merlí” de TV3, ha impartit avui en el marc de l’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebra del 20 al 22 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, la conferència “Entrena’t per al canvi i descobreix el teu camí”, en què ha demostrat al públic que “l’èxit és en nosaltres mateixos, només cal descobrir les nostres habilitats per tal que ens desenvolupem professionalment amb plenitud”.

Alcayde ha posat com a exemple la seva pròpia lluita personal per demostrar que “cal entrenar-se constantment per afrontar els reptes i les pors que ens limiten, superar la rutina i d’aquesta manera, evolucionar com a persona i definir l’objectiu professional”.

Per això, proposa “lluitar cada dia per descobrir-se un mateix, saber el que ens motiva, creuar diferents portes i arribar a trobar el camí professional de cadascun, però sense deixar de mirar cap al futur”.

Isaac Alcayde porta 14 anys com a intèrpret en més de 30 espectacles teatrals. En televisió, ha treballat vuit temporades a la sèrie “El cor de la ciutat” i ha col·laborat en “La Riera”, ambdues de TV3. En el cinema ha treballat amb directors com Alejandro González Iñarritu o Manuel Huerga.

Presentacions per a demà dissabte
La sala de presentacions del pavelló 3 de Fira de Lleida acollirà demà les xerrades “Treballar a Europa, coneix la xarxa Eues”, “Odisseu: projecte per al retorn i la inserció laboral de joves a les zones rurals”, “La resistència és inútil, la intel·ligència artificial està arribant”, “Treballar a la neu”, “El treball per projectes a la FP. Oferta formativa 2017-2018” i “De la Formació Professional al món laboral: experiències amb nom”.

 

 

El Saló F&T obre les portes amb un allau de visitants

La Fira de Formació i Treball, que té lloc del 20 al 22 d’abril, ofereix als joves i adults informació completa sobre 25 famílies de formació

 

Centenars d’estudiants omplen avui el pavelló 4 de Fira de Lleida per visitar l’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebra del 20 al 22 d’abril, per tal de rebre la informació més completa sobre les 25 famílies de formació que es poden cursar a les comarques de Lleida o participar en alguna de les més de 50 activitats professionals –conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvolupen en la sala de conferències del pavelló 3, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Durant la inauguració del saló, Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha reconegut “l’esforç fet per les institucions i la comunitat educativa en general durant els darrers 11 anys per mantenir una fira amb molt de futur i que aposta fermament per la Formació Professional”. “Aquests estudis permeten als joves millorar la seva qualificació professional, trobar feina i enfortir la competitivitat dels treballadors i de les empreses”, ha apuntat Ficapal.

De la seva banda, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha destacat que “l’organització de la fira és possible gràcies a la col·laboració entre les institucions –Generalitat de Catalunya i Paeria– i els instituts, les escoles i els centres de FP de Lleida”. El paer en cap també ha recordat que el saló es va celebrar per primera vegada en un moment en que a Catalunya es va decidir apostar per la Formació Professional i que l’èxit dels darrers anys han donat la raó als organitzadors.

Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, ha agraït la feina dels 300 professors i professores que han treballat per preparar les nombroses activitats que es duen a terme als 32 estands —els de les 25 famílies professionals (i 140 cicles formatius) i els propis de l’administració autonòmica—, que ha coordinat la Generalitat de Catalunya. A més, ha remarcat que “la FP és una via òptima i excel·lent per accedir al mercat laboral”.

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; agrària; arts gràfiques; administració i gestió; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta,  moble i suro; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicació; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

La fira romandrà oberta avui i demà divendres dia 21, de 9.30 a 18 h, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta.

El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

 

El Saló F&T acull més de 50 activitats professionals

La Fira de Formació i Treball, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril, acollirà 25 famílies de formació i 21 empreses

 

L’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebrarà del 20 al 22 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acollirà més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en la sala de conferències del pavelló 3, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

Entre les activitats, cal destacar la 4a Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils autoadhesius als vehicles de Catalunya, organitzada per l’INS Caparrella, i els tallers pràctics i dinàmics a l’estand de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida sobre temes com la seguretat en dispositius mòbils, l’ús de l’Smartphone en la recerca de feina, les noves tendències en la recerca de feina, la robòtica, els nous perfils professionals o l’entrevista de feina.

Destaquen també les activitats i les demostracions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir de demostracions de visió artificial, elaboració de pastisseria i rebosteria, tallers de decoració amb fruites, cocteleria sense alcohol, malabars de baristes, exhibició del funcionament d’una impressora 3D de disseny conceptual de personatges, animació i testing de videojocs 3D, simulador de maquinària de moviment de terres, entre d’altres.

A l’estand de GlobaLleida es podrà gaudir d’un taller pràctic per fer la imatge a les xarxes socials, d’un text de l’emprenedoria i un altre de talent.

Pel que fa a les conferències destaca la que, amb el títol d’“Entrena’t per al canvi i descobreix el teu camí”, impartirà Isaac Alcayde, actor i pedagog teatral, empresari i coach de la sèrie “Merlí” de TV3 (dia 20, a les 11 h). També hi haurà xerrades d’orientació organitzades pel SOC i per l’Agència Catalana de Joventut.

Durant la presentació de la Fira “F&T”, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha destacat que la fira manté el nombre de famílies i empreses expositores de l’any passat, a més de les activitats paral·leles. Ros també ha ressaltat que “el saló té un ressò molt important entre els nois i les noies de Lleida atès que hi poden trobar informació de totes les opcions dels cicles formatius que es poden cursar a les terres de Lleida”.

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, ha anunciat que per tercer any consecutiu l’entitat cameral informarà sobre el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un projecte de les cambres de comerç espanyoles que ha aplegat fins ara uns 400 joves, el 13% dels quals ha trobat feina. Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, ha destacat l’alta inserció laboral que tenen els joves que estudien els cicles formatius de Formació Professional.

Miquel A. Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, ha informat que la Generalitat de Catalunya tindrà 32 estands —els de les 25 famílies professionals (i 140 cicles formatius) i els propis de l’administració autonòmica—, mobilitzarà uns 300 professors i professores i organitzarà set jornades tècniques. Cullerés també ha destacat que durant els tres dies es duran a terme nombroses accions entre l’alumnat que visiti la fira com ara l’elaboració de microvídeos, un programa en directe del saló, demostracions de maquillatge i perruqueria, activitats a l’exterior (pràctiques amb maquinària pesada, etc.), entre d’altres. També cal esmentar la 4a Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils de Catalunya, que viurà a Lleida la seva primera edició.

Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; agrària; arts gràfiques; administració i gestió; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta,  moble i suro; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicació; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles, i indústries extractives.

La fira romandrà oberta dijous dia 20 i divendres dia 21, de 9.30 a 18 h, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. La inauguració del saló es farà el dijous 20 d’abril, a les 10.30 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida i serà presidida per Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, el divendres, a les 16 h, visitarà el certamen la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

 

Fira de Lleida estudia ampliar l’oferta de la Fira F&T

Es treballarà per comptar amb acadèmies de formació privades, agències de col·locació i empreses interessades a oferir llocs de treball  

 

El regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha afirmat en el decurs de la trobada de balanç de la Fira de Formació i Treball “F&T” que Fira de Lleida i els seus patrons estudien ampliar el ventall de serveis que s’oferiran en la propera edició, “amb la incorporació de serveis no tant de l’àmbit educatiu com directament d’ocupació”. Peris s’ha referit concretament a acadèmies de formació privades, acadèmies d’idiomes, agències de col·locació o empreses interessades a recollir currículums i a oferir llocs de treball.

 

Peris ha destacat la “maduresa i importància” que ha assolit la fira després de 10 edicions celebrades i ha remarcat que és un saló “de gran utilitat, que atreu joves i famílies que en un matí poden informar-se sobre totes les possibilitats que tenen en l’àmbit de la FP”. En l’aspecte quantitatiu, ha anunciat que el certamen registrarà uns 15.000 visitants aproximadament.

 

El regidor ha incidit també en el nivell i excel·lent acollida de les activitats celebrades en el marc de la fira, amb conferències que van omplir de gom a gom la sala d’actes com la de jove youtuber Belena Gaynor titulada “Com podem sobreviure els millennials?” o la del director general d’Infojobs, Jaume Gurt, sobre “El camí per trobar feina”, i també la jornada sobre camps de treball a l’estranger.

 

El coordinador de FP dels SS.TT. d’Ensenyament de la Generalitat, Ramon Cabiscol, ha dit que aquesta desena edició de la fira suposa “donar continuïtat i consolidar una proposta molt pràctica de servei d’orientació sobre la FP als estudiants i als ciutadans en general, alhora que enguany hem treballat també la seva projecció internacional”. Cabiscol ha fet esment al plantejament dels espais muntats al saló, “més de demostracions pràctiques que no pas de xerrades magistrals” i ha destacat la implicació de tota la família de professors i estudiants dels centres del nostre territori.

 

La 10a edició del saló ha tingut lloc del 14 al 16 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ha acollit 50 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació. El saló és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

FT2016-Valoracio

 

 

La consellera de treball anuncia una agència especial per a la FP

Dolors Bassa explica al saló F&T que en el futur ens estaran representats la Generalitat, cambres, patronals i sindicats

 

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha visitat avui la 10a edició de la Fira de Formació i Treball i ha incidit en la importància d’aquest saló, una iniciativa emmarcada en l’esforç global per “donar-li encara més valor a la FP, una FP que és el futur en l’àmbit del treball. Per a Bassa, “està clar que la innovació i la internacionalització a les empreses només es podran aconseguir si aquestes disposen de treballadors ben formats”.

 

La consellera ha explicat que els departaments de Treball i Ensenyament estan promovent una agència especial centrada en la Formació Professional, “encarregada en el futur de gestionar les acreditacions i tots els temes relacionats amb la FP, sempre encarats a la nova economia que hem de tenir al país”. Aquesta agència tindrà un consell amb representants de diferents àmbits de la Generalitat, les cambres de comerç, les patronals i els sindicats”. El projecte, que “està en un moment incipient, amb diverses reunions preparatòries ja celebrades”, ha de concretar-se “abans dels 18 mesos”.

 

El saló F&T se celebra del 14 al 16 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades.  La fira roman oberta avui divendres, de 9.30 a 19 h, i dissabte, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. El saló és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.

 

FT2016-DolorsBassa

 

 

Els experts en tecnologia dominaran el mercat laboral d’aquí a 5 anys

El director general d’InfoJobs augura un canvi radical de la societat i de l’organització de les empreses basada en la felicitat

 

“D’aquí a 5 anys la societat i la forma de treballar s’hauran transformat de manera radical i qui no sigui un expert en tecnologia i en filosofia humanista es quedarà fora del món laboral”. Així de contundent i clar ha estat Jaume Gurt, director general d’Infojobs, que ha impartit la xerrada “El camí per trobar feina” aquest matí al Pavelló 3 de Fira de Lleida, en el marc de la Fira de Formació Professional i Treball “F&T”.

 

Gurt considera que les tendències en l’àmbit laboral estant canviant i que els treballadors han d’adaptar-se a aquest nou paradigma i afegeix que “en els pròxims cinc anys, per cada lloc de treball que es creï relacionat amb l’entorn tecnològic, se’n destruiran o es transformaran radicalment 4 o 5 que no tinguin a res veure amb aquest sector”.

 

Durant la seva intervenció, Jaume Gurt ha explicat que arran de la crisi econòmica que s’ha viscut en tot el món, s’està produint una gran revolució en tots els nivells, sobretot en el mercat laboral, gràcies en bona part a l’impacte de la tecnologia i la irrupció de les noves generacions, que són inquietes, emprenedores, tenen facilitat per adaptar-se als canvis i volen relacions laborals properes amb els directius. També influirà en aquesta revolució el canvi d’organització de les empreses “basada en la felicitat, l’alegria i el desenvolupament de les persones, conceptes que seran les claus per imaginar nous productes, establir noves relacions amb els clients i proveïdors, enfortir l’organització i fer-la més eficient i innovadora”.

 

A banda dels treballs basats en les tecnologies, s’han de crear noves feines relacionades amb l’humanisme per ajudar a viure en harmonia amb l’entorn. Entre aquests treballs destaquen els de recursos humans o psicòlegs, que tindran la missió d’ajudar les persones a assolir lafelicitat, a gaudir de la seva tasca laboral, a conèixer-se a elles mateixes, a gestionar les frustracions, etc.

 

Enginyer de telecomunicacions, Gurt es va incorporar el 2002 a Infojobs i des de 2010 és el director general del major portal per a la recerca de feina a Espanya. El ponent és director d’Organització i Desenvolupament de Persones a Schibsted Spain, empresa noruega amb 700 treballadors formada per les marques Infojobs, Fotocasa, Vibbo, Coches.net i Milanuncios. Enguany ha publicat el seu primer llibre, Diseña tu futuro. Atrévete a ser tú: ser feliz en el trabajo es possible.

 

L’activitat està organitzada per l’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida (IMO) i GLOBALleida amb la col·laboració del SOC, Generalitat de Catalunya i SEPE.